lördag 17 april 2010

Lilleman på promenad.


Finns det något roligare än att ta på sig regnkläder och gå ut i regnet?! Vattenpölar, dripp/dropp och barn är den ultimata kombinationen.

fredag 16 april 2010

Hälsogröt på spisen.


Till mig och Wilhelm 2 dl havregryn, 1 msk chia mjöl, 1 msk nyponskals mjöl och 5 dl vatten. Allt kokas ihop och serveras med skivad banan. Jättegott!

Morgonlek


På fredagar jobbar jag mellan 11.45-15.45. Det innebär att det blir en härlig förmiddag tillsammans med Wilhelm. Just nu gillar han klosståget som han ärvt av bröderna M. Dagens outfit består av röd tröja och Katvig byxor. Båda Second hand.

torsdag 15 april 2010

Greta fyller 3 år idag!






Mini Ann's Greta Garbo blir idag tre år gammal.

Grattis älskade lilla gumman. Du har fått axla en stor och betydande roll sedan du fick din lillebror men det har du klarat galant.

Vi älskar dig, fina fina Gretchen!

Bytardag i Näsåker den 24/4

Har ikväll fixat och donat med diverse kläder som jag ska sälja på bytardag i Näsåker lördagen den 24/4 mellan 10-14.

Förhoppningsvis kommer det mycket folk!! Har ni inget annat för er den lördagen så kom gärna förbi Markusgården i Näsåker. Fyndfaktorn kommer att vara hög =)

Lite snurrigt...

Ett par dagar nu har det varit rätt snurrigt hos mig.

Jag har lyckats få någon slags infektion i kroppen som ter sig ut som röda utslag och blåsor på utsidan av halsen. Inte kul, svider och bränner men som tur är har jag träffat farbror doktorn och fått penicillin och någon slags allergimedicin. Förhoppningen är att det ska försvinna på något sätt. Jag som inte har varit allergisk mot något håller tummarna för att det är en infektion som försvinner med hjälp av penicillin. Eftersom jag tidigare råkat ut för diverse underliga sjukdomstillstånd såsom sorkfeber har jag numera insett att vätskeblåsor på halsen i formen av ett halsband förmodligen är skåpmat nu. Och, nej, jag har inte använt halsband och fått en nickel-allergi.

Igår lyckades jag också med bedriften att glömma min älskade lilla hund! Japp, ni läste rätt, jag glömde Greta. Eftersom Jonas börjat arbeta nu efter sin pappaledighet var Wilhelm och Greta hos deras farmor. När jag kom för att hämta dem, vid fem snåret, efter jobb och läkarbesök, släppte jag ut henne på gården och satte fast Wilhelm i bilen. Inte förrän jag var hemma på min egen gård upptäckte jag att jag inte stoppat in henne i bilen också. Jonas hämtade henne istället när han kom hem från jobbet.

Snurrigt är bara förnamnet!!

onsdag 14 april 2010

Kompost kontroll


Den står kvar, till hälften full av underbar mylla. Snart ska jag tömma den och börja fylla på nytt. Det är så fantastiskt med kretslopp!

måndag 12 april 2010

Bakomliggande tankar kring second hand





En stor del av denna blogg upptas av bilder och funderingar kring secondhand-fynd. Mestadels på grund av att jag tycker om att handla second hand och gärna vill dela med mig av vad jag köpt och grävt fram i olika loppisar/second hand affärer. Förhoppningsvis kan det inspirera fler till att våga/vilja handla second hand. Tänkte berätta lite om mitt sätt att se på saken.

På bilden ovan har ni min älskade son, Wilhelm, 1 år och 4 månader gammal. Bilden togs igår och det ni ser på bilden (förutom min son då) är köpt second hand, alternativt ärvt. Sittvagnen och de blå stickade byxorna, hade jag och mina syskon när vi var små. Fleecetröjan och kepsen är nyligen köpta second hand. Stövlarna är ärvda av barnen i familjen M (vänner till oss).
Frågan är; Skulle Wilhelm ha varit gladare, mera nöjd, mått bättre, etc. om sakerna som han har på sig, respektive vagnen han sitter i, varit köpta som nya varor?! För min del är svaret självklart, NEJ!!!!

Att handla second hand är, först och främst, för mig ett sätt att spara på miljön. I andra hand kommer följande:
-Det är ekonomiskt, man betalar mycket mindre för begagnade varor än för nya.
-Kläderna är redan mjuka, skorna "ingådda" osv. Gifter i kläder är urtvättade mm.
-Man får vara unik med de saker man köper. Massproducerat är inte kul och oftast inte miljövänligt heller.
-Det är roligt! Man vet aldrig vad man ska hitta på en loppis och man vet aldrig vad den grejen/det plagget varit med om tidigare. Alla saker har redan en historia, vi spinner bara vidare på den.

Dessutom så är en av de anledningar till att jag handlar så mycket på second hand att jag vill lägga in en liten protest mot vårt konsumtionssamhälle. Bästa sättet för mig att göra det är att själv handla så lite som möjligt nytt. Och när jag väl handlar nytt välja ekologiskt, rättvisemärkt och varor som är producerade på ett bra sätt både för människa och miljö.

Vad tycker ni om att handla second hand? Gör ni det själva? Finns det något ni INTE köper second hand?

Utsikt över Ångermanälven





Den här bilden är tagen igår kväll när jag var ute och joggade tillsammans med Greta. Det tål att upprepas även om jag säger det ofta; Vi bor på den vackraste platsen på jorden!!

Våroutfit


Karamelliga färger är vår för mig.

Hela ekipaget!



Premiär tur på cykel


Wilhelm åker i Second hand fyndad cykelvagn och mamman och pappan cyklar. Nu är det vår!

söndag 11 april 2010

Greta solar vid vårt härbre


Vilken värmebölja! Fortfarande 10 grader i skuggan och säkert det dubbla vid väggen när solen steker. Härligt!
Related Posts with Thumbnails