lördag 3 oktober 2009

Vårt fina hus där vi bott sedan januari -08. Vi renoverar och donar mest hela tiden. Idag håller Jonas på med vår uppfart. Den tenderar att bli till en enda lång lerstig på våren och vi förebygger det genom att slänta av den nu. För att förtydliga ett tidigare inlägg så värmer vi alltså upp vårt hus med Jordvärme. Vi har också två härliga kakelugnar, samt en öppenspis och en vedspis i köket. Men de är mestadels för myseldning på hösten och vintern. Vi bytte från vedpanna till jordvärme förra sommaren och det är jag så glad över. Jordvärmen har hittills fungerat problemfritt och det känns så bra för miljösamvetet att vi inte "spyr" ut en massa koldioxid hela tiden.

I renoveringen som vi gör ingår det bland annat att tilläggsisolera ytterväggarna från insidan, gjuta ny betongplatta med golvvärme samt byte till energisnåla fönster. Det är inte gjort särskilt mycket i vårt hus sedan 60-70 skulle jag kunna tänka mig, därför känns allting så välbehövligt. Tänker visa bilder framöver...

För övrigt så för kvällen med sig en mini-kräftskiva. Vi fiskade kräftor tidigare i höst(vi har fiskerätt och egna burar, så ingen kräftpest här inte) i Ångermanälven som ligger 100 m från vårt hus och fick väldigt mycket kräftor. Så mycket så vi har kvar ca. 50 stycken som vi nu ska kalasa på ikväll.

Ha en fantastisk lördagkväll..

Hört på radion...

Har fördrivit lunchen med att lyssna på "Kossornas planet", P4:s miljöprogram. Idag handlade det om konsumtion, vad man slänger, varför man slänger, varför man inte slänger etc. De gjorde ett besök på en pappersåtervinning och i glasskåp på det stället fanns en del saker som de hittat bland återvinningspappret som inte hörde hemma där. Sexleksaker var tydligen väl representerat i glasskåpen. ???????

Då frågar jag mig, varför de har hamnat i pappersåtervinningen? Ok, att det är pinsamt att lämna in för el-återvinning men vanlig sopkorg är inte särskilt pinsamt. Att dildon hamnar bland pappret känns inte alls självklart för mig. Är det någon som har en bra teori på varför?

För övrigt så tycker jag att "Kossornas planet" är ett bra radioprogram..

fredag 2 oktober 2009

Kvällsmys och bilfunderingar

Ikväll har vi gjort hempizza och där fick grötsnutten från imorse ingå, (det blev inga tekakor). Tidigare idag besökte vi en jobbarkompis till min sambo och fikade, väldigt trevligt.

Något som jag kom att tänka på när vi satt där i bilen på väg till dem var att det faktiskt finns en nackdel med att bo på landet. Hur vackert det än är så måste vi ta bilen väldigt ofta när vi ska någonstans. Vi har 5 km enkel väg till "byaffären" och in till stan (Sollefteå), där Jonas jobbar, är det 3 mil. Jag har "bara" 2 mil till mitt jobb. Om jag skulle bott i en storstad (vilket jag inte vill och aldrig kommer att göra så egentligen är det en ganska dålig hypotes), skulle jag inte ens ägt en bil. Jag skulle gå, cykla och åka tunnelbana, pendeltåg och buss överallt. För att lätta mitt dåliga miljösamvete för det här med mycket bilkörning tänker jag på att vi i alla fall har en jordvärmepump.

Förresten så tycker jag mycket om att hälsa på i stan och fara till storstäder och turista, så no offense alla stadsbor. Jag vill bara inte bo där jämt. Vi är alla olika, och tur är väl det!

Åh, vad gott det är med gröt!

Denna morgon har inletts med Havre & Quinoa gröt (krav), solen skiner och det är ett så där underbart frostigt skimmer över allt utomhus. Minusgrader men det gör inget.

Det blev gröt över, och den ska få ingå i tekakor som ska bakas senare idag. Ha en underbar dag allesammans!

torsdag 1 oktober 2009

Härmed inviger jag...

denna blogg med förhoppning om att mina tankar och funderingar kan komma att inspirera andra och att jag ska få inspiration tillbaka så att vi tillsammans, var och en, gör det vi kan för en bättre värld på alla sätt och vis. Med denna blogg har jag också intentionen att sätta underbara Resele på kartan, ge ekomamman ett ansikte samt diskutera allt från vintage mode, matlagning och olydiga terriers till svårigheten att få dygnets timmar att räcka till, det finns ju så mycket ljuvligt att ta sig för.


Varmt välkomna!
Related Posts with Thumbnails