lördag 29 maj 2010

Klädvalet idag!


Mina underbara second hand fyndade Simple sneakers tillsammans med second hand jeans, linne från gömmorna och nyhandlad jacka ur HM Garden collection. Jackan är sydd i ekologiskt linne och bomull.

Loppis den 5-6/6

Nu till helgen lördag den 5/6 och söndag den 5/6 har vi loppis igen på Myre IP (Riffen) i Resele.
Alla möjliga saker kommer att finnas till försäljning, kläder, leksaker, böcker, filmer, prylar etc etc.

Lördag 10-16 och Söndag 10-14.

Ni som finns i närheten är varmt välkomna. Resele skolans klass 4-5 kommer att ha försäljning av fika.

Myrorna - Bara dyrt eller för dyrt?!

Jag hann med ett besök på Myrorna i en stad längs vägen.

En blandad upplevelse. Fina saker men fruktansvärt dyrt!

Jag är inte van att handla begagnade kläder som är sååå dyra. Ett par jeans kunde kosta från 80:- och ända upp till 250:- beroende på skick och märke.

Pengarna går till en god sak och det är givetvis beundransvärt men trots det så måste det löna sig att handla begagnat. Börjar man nå upp till priser som man får betala på en vanlig REA hos t.ex. H&M eller Lindex så blir det nog tyvärr många väljer bort att handla begagnat.

För mig handlar det om att jag vill återanvända saker för att miljön ska må bättre så därför har priset inte så jätte stor betydelse. Däremot så önskar jag att fler skulle vilja upptäcka second hand handel och det kan endast uppnås genom hyfsat låga priser.

Vad tycker ni?

Anonym är rätta ordet!

Godkväll i stugorna!

Förmodligen kanske det är några av er som undrat om jag emigrerat någonstans där dator/mobil inte existerar eller om jag råkat ut för något än värre.

Turligt nog är fallet varken det först nämnda eller det sist nämnda. Jag har helt enkelt bara varit bortrest för några dagar. Min älskade Jonas har en lillebror som är otroligt duktig musiker och sedan i torsdags har vi befunnit oss på nordligare breddgrader för att lyssna till fantastisk musik samt se den underbara musikalen HAIR med nämnda broder i en av rollerna.

Härligt med mini-semester tillsammans med familjen. Bloggandet har pga denna semester hamnat lite i skymundan men nu är det dags igen...nya tag!

Jag har under resans gång fördjupat mig ytterligare i Mark Lynas bok "6 grader", jag har även hunnit med ett besök på Myrorna samt ett djupdyk i hamstrande mammans gömslen.

Uppladdade batterier och lite nya tillskott till garderoben.

Välkomna tillbaka till att förhoppningsvis läsa lite smått och gott här hos mig!

onsdag 26 maj 2010

Nässlor på tork!


Lite svårt kanske att se vad det är. Torkade nässlor är bevisade vara fulla med nyttigheter. Perfekt att strö på filen, i te, i kalla såser eller i smoothies.

söndag 23 maj 2010

Billig buss?!

Ikväll har min mamma åkt hem med buss till Övik. Förvisso är det mycket bättre (Miljövänligare) med buss än bil men något som stör mig å det grövsta är det faktum att det är så mycket dyrare att åka buss. Det tar ju dessutom längre tid.

Jag skulle vilja att regeringen subventionerade busstrafiken inte bara för barn/ungdomar/studerande och pensionärer utan för alla. Bussåkandet skulle garanterat öka och i och med det bilåkandet minska vilket får positiva efterverkningar för miljön.

Det måste löna sig att åka buss tycker jag. Inte bara för miljön utan även för plånboken! Vad tycker ni?
Related Posts with Thumbnails