lördag 12 juni 2010

Första rabarber skörden.


Ikväll blir det paj.

Det blommar inne också.


Inte bara äppelträdet är på G. Inomhus blommar det också. Vet tyvärr inte vad blomman heter men den är vacker.

fredag 11 juni 2010

Påväg till studentfest.


Vi har en släkting som tagit studenten idag. Grattis D! Tidigare ikväll var vi därför och grattade. Wilhelm är uppklädd i Second hand från topp till tå. Jeans, t-shirt, kofta och sneakers har sammanlagt kostat ca 60 kr. Visst är han kalasfin?! Det känns härligt också i miljö-mammans hjärta att veta att outfiten även är miljövänlig i och med att saker köpta i andra hand sparar 97 procent energi jämfört med vad det skulle gott åt för att producera nya kläder.

Äppelträdet blommar.



Loppis-fynd till Wilhelm!


Antagligen passar den bäst på badstranden eller i badkaret när man leker med vatten men i avsaknad av de två ovanstående får sandlådan passa. 25 kronor kostade den och det är den väl värd?!

torsdag 10 juni 2010

Torsdag-kvällen är räddad!


Ill-grön smoothie och lite mat-inspiration. I smoothien finns förvällda nässlor, en halv banan, rivet skal samt lite saft från en citron och som bas lite A-fil. Perfekt boost för mig som känner mig pytte lite förkyld.

tisdag 8 juni 2010

Kvällens kläder.


Grilla med jobbet då passar nya jackan från HMs Garden Collection, Second hand tröja och dito jeans. Avslappnat och skönt men också snyggt!

Kallrörd vinbärssaft.


3 liter svarta vinbär mosas, 3 liter vatten kokas upp och låt svalna. Lägg i 3 tunt skivade citroner med bären och slå på det avsvalnade vattnet. Låt stå i ett dygn och sila sedan bort bären och citronerna. Blanda i ca. 2 kg socker och fyll på flaskor. Denna saft passar att frysa i plastburkar för att sedan tas fram och blandas ut med vatten. Supergod!

måndag 7 juni 2010

Kvällens mys!


En kopp med Rooibos (rött, koffein-fritt te) och en macka med tomat och basilika samtidigt som jag läser härliga mat-recept för att få lite inspiration inför sommarens alla fester, utflykter och utomhus middagar.

Förkylningstips!


Wilhelm har blivit förkyld och sover inte så bra pga hostan. På kvällen när han somnat ställer jag in en kastrull med en infusion gjord på timjan som får ånga i sovrummet. Fukten gör det lättare att andas och timjan är både slemlösande och bakteriehämmande. Oljorna som finns i örten frigörs tillsammans med vattenångan och blir till en hälsosamt alternativ till hostmedicin.

söndag 6 juni 2010

Loppis helgen till ända.


Vilken härlig helg. Blåsväder på lördagen men bra försäljning. Många prylar, böcker och kläder hittade nya ägare. Idag var det bättre väder men färre kunder. På det hela taget en härlig helg med härliga vänner. Mersmak gav det också så lördag den 7 augusti kör vi igen!
Related Posts with Thumbnails