lördag 9 januari 2010

Stå stadigt med fötterna på jorden..


Bild lånad här.
Våra fötter är nog den kroppsdel som eftersätts mest. Dels är fötter, för vissa, en kroppsdel som är lite "läskig" men även en kroppsdel som vi nästan aldrig märker av eller ser eftersom de är nerstoppade i strumpor och skor för det mesta.

Nu i vinterkylan så tenderar vi dessutom att bylta in dem, i tjocksockar och tofflor, inomhus samt tjocka och varma vinterskor utomhus. Vilket resulterar i att fötterna aldrig får 'andas' ordentligt.

Fötterna är kroppens rötter och det är så otroligt viktigt att vi inte glömmer dem utan ägnar dem lite tid. Mår fötterna inte bra fungerar resten av kroppen inte 100 % heller. Både benens- och ryggens välmående beror mycket på hur fötterna mår.

I den lilla verktygslådan som vi behöver för att ta hand om våra fötter ingår egentligen bara tre saker(går ju att göra betydligt mer avancerat med fotbad/fotsalt och diverse annat):

-En bra fotfil att fila bort död och hård hud med. Görs med fördel efter dusch/bad när huden är uppmjukad.
-En liten nagelsax att dels klippa naglarna med men även hudflikar som måste bort.
-En mjuk, god, gärna ekologisk fotkräm (funkar lika bra med bodylotion eller massageolja).
Bilden lånad här.
Lägg er i soffan framför en härlig film, smörj in fötterna, massera och låt dem ligga högt en stund (De är alltid den lägsta punkten i kroppen i vanliga fall, vaderna och fötterna mår bra av högläge ibland, speciellt om man går och står mycket i sitt arbete.)

Ta på ett par mjuka strumpor och låt fötterna ta upp krämen under natten. (Det mysigaste är om någon annan vill smörja och massera!)

Fotkrämen på bilden ovan kan man inhandla hos Greenmama. Den innehåller salvia och linolja och mjukar upp och lugnar huden både på benen och fötterna.

God Fot på er!

2 kommentarer:

  1. ÅÅÅååååå, men gu så underbart!!!!
    Det där badet skulle mina fötter beöva :)
    Helt rätt, man borde pyssla om sig själv lite bättre & lite oftare :)
    Jag blev inspirerad av dina fina nyårstankar också!!!
    Härligt med en massa inspirerande & nya fräscha vanor.
    En bekant berättade att Indianer sätter nya rutiner inte bara vi dnyår utan 4 ggr per år, nyår, vårdagjämning, sommarsolstånd & höstdagjämning. Vid varje tillfälle utvärderar man den tid som passerat och känner efter om man behöver förändra, behålla eller bara byta ut! Det tycker jag lät som en bra idé :)
    Kram på dig!!!

    SvaraRadera
  2. Stina: Visst ser det härligt ut!! =) Kul om du kunde finna lite inspiration från mina nyårstankar. Har tänkt utveckla det lite grand till. Indianerna gör helt rätt, reflektion över hur vi lever och vad man kan förbättra borde ske ofta. Massvis med kramar tillbaka..

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails