tisdag 25 oktober 2011

Färga kläder med betor och te.

Idag experimenteras det för fulla muggar hemma här. Ett antal missfärgade och fläckiga plagg skall färgas med hjälp av kokvattnet från betor (tror att jag har kvar gulbetor och polkabetor som givetvis är närproducerade) samt en stor gryta med ekologiskt skogsbärste. Känns spännande att se resultatet!

måndag 24 oktober 2011

Kavat retro!

Sötaste skorna har Signe i vinter. Second hand fyndade (mint condition, ser helt oanvända ut) kavat med rosa luddigt foder, a la 80 tal. Såå fina!

söndag 23 oktober 2011

Senaste lapptäcket


I sommar fick vi välkomna en ny liten bebis till vänskapskretsen, en liten kille och redan innan han hunnit ut började jag på ett lapptäcke till honom.

Jag hade ju ingen aning att HAN var just en HAN utan det kunde ha varit en hon och därför blev lapptäcket sådär skönt neutralt och naturligt. (iofs ska ju könet inte ha betydelse för färgerna men...).

Brunt och blommigt är en skön mix. Och jag gillar ju att ha det lite strukturerat med endast två olika tyger. Båda tygerna är örngott inhandlade second hand och det benvita mjuka tyget på baksidan är också handlat på Röda Korset.

fredag 21 oktober 2011

Höstiga godbitar!

-mina 70- tals solglasögon. (Fotot taget vid stillastående)
-min nya stora skinnportfölj med adresstag som känns sådär "magister" alternativt chef på televerket på 60-talet.
-sött klövertyg att sy nått fint av.
-mina "mc-stövlar" som jag är sådär lämpligt smygkär i.
Och vad är då det allra bästa med alla dessa favoriter, de är givetvis inköpta second hand!

måndag 3 oktober 2011

Jättegod filmjölkslimpa

Jag älskar att laga mat. Baka är också kul och något jag skulle vilja göra oftare men tyvärr finns inte alltid tiden. Idag, när W är på förskolan har jag bakat 2 filmjölkslimpor. De går snabbt att göra i och med att de rörs ihop snabbt och inte ska jäsa. Dock ska de vara inne i ugnen i ca. 1 timme.

Emelies enkla nyttiga go-limpa


3 1/2 dl rågmjöl (jag använder ekologiskt)
3 1/2 dl vetemjöl (jag använder mig av siktat ekologiskt dinkelmjöl istället, det är nyttigare)
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
1 msk brödkryddor
1 tsk salt
1 dl linfrö
1 dl solrosfrö
1 dl russin (använder mig av ekologiska osvavlade russin)
1 dl rågkross
1 dl nässelpulver (Jag använder mig av mina egna torkade nässlor men det finns att köpa på hälsokostbutiker, jättenyttigt att ha i vanlig gröt eller på filen också)Har man inte nässelpulver kan man utesluta det.
1 dl lingon (jag har använt vinbär och blåbär, det går bra också)
1/2 dl mörk sirap (eko)
3 1/2 dl filmjölk (eko)
2 ägg (eko)

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa alla "blöta" i en annan bunke och blanda sedan ihop allt. Häll i en smörad långsmal form (ca. 2 liters form). Grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen ca. 50-60 minuter. Klart, smaklig måltid!!

Jättegott till frukost men också till en varm härlig soppa!

lördag 1 oktober 2011

Flyttfågel

I en strid ström drar många fåglar söderut just nu. Vi har en fågel (som W döpt till Pippi) som har flyttat in i en hylla på Wilhelms rum.

onsdag 28 september 2011

Underbar höstutflykt till Kupan i Ramsele.

5 mil på slingriga höstvägar och sedan formidabel shopping hos Kupan i Ramsele. Resultat: 3 kassar fyllda med allt mellan himmel och jord. 2 par vinterskor (kavat) till W, 4 tröjor till W, 1 par byxor till W, vinteroverall till S, tyger etc etc. Underbart! Bilder kommer... Kupan har för övrigt öppet 10-15 måndag tom fredag. Men även extra öppet tors 6/10 14-20 och lör 8/10 9-13. Absolut värt ett besök.
Related Posts with Thumbnails